Nieuwe maatregelen geldig vanaf 6 november 2021

De scouting Radboudgroep Amstelveen houdt de berichtgeving over het coronavirus scherp in de gaten en volgt de maatregelen opgesteld door Scouting Nederland. Met deze update willen we de belangrijkste nieuwe regels mededelen.

Invoering van het coronatoegangsbewijs  bij binnenkomst in het gebouw voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder 

In de persconferentie van 2 november 2021 is aangekondigd dat de CoronaCheck-app op grotere schaal gebruikt moet worden. Voor de opkomsten, kampen en groepsactiviteiten betekent dit dat bij iedereen vanaf 18 jaar de QR-code in de CoronaCheck-app gecontroleerd moet worden bij entree.

  • Bevers, welpen, scouts en explorers tot 18 jaar en de leiding van deze speltakken, hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen bij hun speltakopkomsten.
  • Leden, vrijwilligers en externen (zoals ouders) van 18 jaar en ouder zijn bij binnenactiviteiten verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen. Denk aan de groepsraad, een klusdag of ouderavond. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ouders die aanwezig willen zijn voor de installaties van hun kinderen voor de nieuwe speltakken. 

Wat vindt de scouting Radboudgroep van de invoering van het coronatoegangsbewijs?

De scouting Radboudgroep volgt Scouting Nederland and wilt zich inzetten om het coronavirus terug te dringen. We begrijpen dat daar maatregelen voor nodig zijn, zoals ook de maatregelen die in de persconferentie op 2 november bekend zijn gemaakt. Echter, de invoering van het coronatoegangsbewijs voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder tast wel het open karakter van de vereniging aan. Want binnen onze groep is iedereen welkom. 

Wij zullen de controle van de CoronaCheck-app voor iedereen zo veel mogelijk veilig en plezierig uitvoeren zodat wij het Scoutingspel binnen onze groep telkens weer kunnen beleven!